Учасники робочої групи розглянули візію стратегії та технічне завдання для опрацювання конкретних напрямів експертними групами, що працюють на платформі Центру економічного відновлення.

«Україна повинна стати найпривабливішою країною економічних можливостей для інвестицій, інновацій, ведення бізнесу, найкращим місцем для реалізації творчого потенціалу, втілення ідей і власного розвитку. Необхідно сформувати конкурентоспроможні умови для бізнесу та інвестицій і відновити довіру до держави. Також ми повинні виграти конкуренцію за капітал на світовому ринку та стимулювати розвиток інновацій і модернізацію секторів економіки для забезпечення їх конкурентоспроможності на міжнародному ринку. І, врешті-решт, сприяти розвитку людського потенціалу та виграти конкуренцію за таланти», — зазначив під час засідання глава уряду.

Координатор робочої групи, виконавчий директор Центру економічного відновлення Кирило Криволап презентував матеріали, над якими нині триває робота щодо створення Національної економічної стратегії до 2030 року. «Сьогодні над створенням документа працює 20 експертних груп за різними напрямами. Ми провели аналіз тенденцій розвитку економіки в Україні та світі, проаналізували вже за-тверджені на державному рівні стратегії, доктрини та Указ Президента України

«Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року». Безумовно, ми також враховуємо зміни умов розвитку нашої держави, які склалися внаслідок російської збройної агресії проти України, а також тенденції в освіті та медицині через світову пандемію. Наше завдання — щоб документ, який буде розроблено, максимально відповідав викликам сьогодення і враховував майбутні зміни, які ми нині можемо прогнозувати», — сказав К. Криволап.

Нагадаємо, що основою Національної економічної стратегії до 2030 року мають стати сім векторів розвитку України: стимулювання промисловості, агросектору, видобування, розвиток транспортних коридорів, IT та R&D, інфраструктура і внутрішні перевезення, енергетичний сектор. Закладені до стратегії ініціативи планується виділити в окремі державні ці-льові програми.