Український голкіпер неодноразово виручав свою команду, завдяки чому очолив список за загальною кількістю здійснених сейвів (відбитих м’ячів) у нинішньому розіграші Ліги націй.

Як повідомляє офіційний сайт УЄФА, Бущан взяв участь у двох матчах турніру проти Німеччини (1:2) та Іспанії (1:0), у яких йому вдалося здійснити 20 сейвів!

Найближчими переслідувачами українця є Анрі Бонелло з Мальти і Жозеп Гомес із Андорри, які здійснили по 16 сейвів, при цьому на їхньому рахунку по чотири поєдинки в Лізі націй-2020/21.

***

За результатами 4-го туру Ліги націй SofaScore на своїй сторінці у Twitter склав символічну збірну найкращих гравців раунду. У ній знайшлося місце і для Георгія Бущана. Гру 26-річного вартового воріт збірної України і київського «Динамо» в матчі з Іспанією (1:0) оцінено в 9,0 бала.

Окрім українця, до цієї дивної компанії потрапили також:

Маркус Паліоніс (Литва, 7,8), Симон К’єр (Данія, 8,2), Адам Салої (Угорщина, 7,9), Кай Гаверц (Німеччина, 8,7), Ремо Фройлер (Швейцарія, 8,6), Крістіан Еріксен (Данія, 8,2), Діогу Жота (Португалія, 9,5), Еран Загаві (Ізраїль, 10), Роберт Левандовський (Польща, 8,8), Гаріс Вучкич (Словенія, 8,8).

Сам Бущан сказав, що героєм себе не вважає. Футбол — це командний вид спорту. Всі в нашій команді — герої.