Так, у Франції за 25 жовтня було виявлено понад 52 тисячі нових випадків коронавірусу. Водночас, як запевняє професор Жан-Франсуа Дельфрессі, який очолює наукову раду уряду з питань пандемії, реальна Їх кількість у країні може бути до 100 тисяч на день -- удвічі більше, ніж останній офіційний показник, інформує «Фігаро».

В Італії теж продовжує зростати число інфікованих. За неділю зафіксовано більше 20 тисяч. Від учора в країні почали діяти нові суворі обмеження, серед яких закриття ресторанів і барів о 18.00, зупиняється робота кінотеатрів, театрів, казино, спортзалів, басейнів, спа-салонів.

Уряд Іспанії оголосив стан тривоги для всієї країни тривалістю 15 днів. Передбачається, що він може бути продовжений на наступні шість місяців, до 9 травня, якщо парламент дасть згоду.

Уряд Польщі може повторно запровадити жорсткий карантин у всій країні, якщо до п'ятниці приріст заражень коронавірусом не сповільниться. Влада уже заборонила «всі види діяльності за участі понад п'ять осіб в одній групі». Серед хворих - і президент країни Анджей Дуда, який два тижні тому відвідував Україну.