Момент зустрічі.

А. «Атлетіко» (Іспанія, Мадрид) — «Зальцбург» (Австрія). 3:2. «Локомотив» (РФ, Москва) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 1:2. «Баварія» — 6 очок, «Атлетіко» — 3, «Зальцбург» — 1, «Локомотив» — 1.

С. «Марсель» (Франція) — «Манчестер Сіті» (Англія). 0:3. «Порту» (Португалія) — «Олімпіакос» (Греція, Пірей). 2:0. «Манчестер Сіті» — 6, «Порту» — 3, «Олімпіакос» — 3, «Марсель» — 0.

D. «Аталанта» (Італія, Бергамо) — «Аякс» (Нідерланди, Амстердам). 2:2. «Ліверпуль» (Англія) — «Мітьюлланд» (Данія, Гернінг). 2:0. «Ліверпуль» — 6, «Аталанта» — 4, «Аякс» — 1, «Мітьюлланд» — 0.

В. «Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 2:2 (Тюрам, 33, 58 — Бензема, 87, Каземіро, 90+3). Знову мадридці опинилися на краю прірви, програючи господарям (0:2) за три хвилини до завершення основного часу.

Але якимось дивом врятувалися.

«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Інтер» (Італія, Мілан). 0:0.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Хочолава (Матвієнко, 62), Бондар, Корнієнко, Марлос (Патрік, 88), Майкон, Тете, Маркос, Соломон, Дентіньо (Тайсон, 15). Тренер — Луїш Каштру.

«Інтер»: Ганданович, Д’Амброзіо (Дарміан, 79), де Врей, Бастоні, Гакімі, Барелла, Брозович, Відаль (Еріксен, 79), Янг (Пінамонті, 85), Лукаку, Мартінес (Перишич, 72). Тренер — Антоніо Конте.

Рефері — Георгій Кабаков (Болгарія).

Київ. НСК «Олімпійський». 10 178 глядачів. 10 градусів.

Ще в пам’яті невдала гра «гірників» у півфіналі Ліги Європи-2019/2020 у серпні нинішнього року (0:5). Але цього разу донеччани зіграли значно краще. Насамперед вони вдало оборонялися, витримали шалений тиск сильного суперника і здобули заслужене очко.

На початку поєдинку «Шахтар» утратив Дентіньо — свого єдиного здорового форварда, якого замінив досвідчений півоборонець Тайсон.

У середині тайму «Інтер» був неймовірно близький до того, щоб забити гол. Але поперечина та впевнена гра Анатолія Трубіна врятували «гірників» від неприємностей. Першу половину зустрічі господарі вистояли під тиском суперника і зберегли шанси на позитивний результат матчу.

Варто зазначити, що налаштованим на атаку футболістам «Шахтаря» довелося багато захищатися. Марлос, Тете, Соломон і Тайсон не звикли так багато працювати на оборону і цього разу виконували незвичну роль. Але такий стиль і такі жертви були винятково на благо команди.

На відміну від поєдинку в Мадриді, цього разу Каштру мав у розпорядженні якіснішу лаву запасних, хоч і не в ідеальному функціональному стані.

Утім, досвідчені виконавці, які перехворіли, неодмінно вийдуть на потрібний рівень. І тоді буде легше.

***

Луїш Каштру:

— Ще до зустрічі я казав: для того щоб домогтися позитивного результату з «Інтером», ми маємо бути командою. Так, ми не атакували стільки, скільки хотілося б, але ми були дуже пильні в обороні і створили великі труднощі «Інтеру».

Звичайно, Тайсон не звик грати на позиції нападника. Він виконував своє завдання, але Дентіньо діє там спокійніше. Раніше ми втратили форвардів Мораеса і Фернандо, мало з нами тренувався і Тайсон. А тут травмувався Дентіньо. Така сама проблема виникла і на позиції центрального оборонця, коли ушкодження зазнав Хочолава.

Ми чудово розуміли, як діють Мартінес і Лукаку. Знали, що вони використовують забігання в зони. Ми намагалися перервати зв’язок команди з форвардами. Також ми зміщувалися на фланг і блокували атаки. Хоча нам не так часто це вдавалося.

Деякі хлопці провели матч на найвищому рівні, але я можу привітати весь колектив.

Ми не досягли тієї мети, якої прагли, — не перемогли. Але не варто забувати про те, як ми зіграли в Мадриді, а тепер здобули нічию з «Інтером» після поразки 0:5 у минулому поєдинку з ними. На цей момент у нас чотири очки і ми продовжуємо наш дуже важкий шлях.

***

Наступний поєдинок у Лізі чемпіонів «Шахтар» зіграє знову в Києві. 3 листопада на НСК «Олімпійський» він прийматиме «Боруссію».

Фото uefa.com