Ще 19 заяв від кропивничан на отримання допомоги з міського бюджету розглянуто на черговому засіданні спеціально створеної робочої групи. За результатами розгляду 15 із них на загальну суму майже 250 тис. грн передано на погодження виконавчому комітету міськради. Три заяви відправлено на доопрацювання. Ще по одній допомогу буде надано зі спецрахунку благодійного фонду МБФ «СМАйЛ», повідомляє прес-служба міськради.

Відповідно до Порядку, затвердженого виконкомом, допомога надається в розмірі до 20% від вартості відновлювальних робіт. За інформацією т. в. о. заступника міського голови Сергія Колодяжного, виконком оперативно приймає рішення про надання допомоги шляхом опитування.

Працівники обленерго за власні кошти відновили людям електропостачання. Безплатно підключають будинки і до газопостачання.

Заяви на отримання необхідної одноразової матеріальної підтримки та необхідні документи продовжують надходити до мобільних приймалень міськради, розгорнутих на території двох мікрорайонів — Лелеківки та Балашівки. Загалом повідомлення про руйнування надійшли з 252 домоволодінь. Загальна сума збитків, завданих стихією, становить 22,5 млн грн.

Тим часом повноцінне функціонування дорожньо-транспортної інфраструктури та інженерних комунікацій поступово відновлюється, тривають ремонтні роботи в житлових будинках.