Момент зустрічі «Динамо» — «Шахтар».

6 листопада. «Дніпро-1» — «Колос». 0:2. Дніпро. «Дніпро-Арена». Рефері — Віктор Копієвський (Кропивницький). Голи: Селезньов, 25 (п), Смирний, 58.

7 листопада. «Олімпік» — «Маріуполь». 3:3. Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. Рефері — Денис Шурман (Київська область). Голи: Беніто, 36, Політило, 79, Каргбо, 90+4 — Сікан, 44 (п), Мишньов, 45+2 (п), Танковський, 73.

«Олександрія» — «Львів». 1:0. Олександрія. КСК «Ніка». Рефері — Микола Кривоносов (Київ). Гол: Третьяков, 70 (п).

«Десна» — «Минай». 1:0. Київ «Оболонь-Арена». Рефері — Роман Блавацький (Львів). Гол: Будківський, 80. На 5-й хвилині Нурієв («Минай») не реалізував пенальті (влучив у бокову стійку).

8 листопада. «Рух» — «Інгулець». 2:2. Львів «Арена Львів». Рефері — Олексій Деревинський (Київ). Голи: Мисик, 51, Кондраков, 56 (п) — Бартулович, 17 (п), Козак, 57.

«Динамо» — «Шахтар». 0:3. Голи: Мораес, 34, Маркос Антоніо, 66, Патрік, 73.

«Динамо»: Нещерет, Кендзьора, Забарний, Попов, Шабанов, Сидорчук, Андрієвський, Буяльський, Циганков, Вербич (де Пена, 62), Родрігес (Русин, 70). Тренер — Мірча Луческу.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Хочолава, Матвієнко, Корнієнко (Сіпріано, 50), Степаненко, Маркос (Коваленко, 70), Тете, Марлос, Тайсон (Соломон, 52), Мораес (Патрік, 70). Тренер — Луїш Каштру.

Вилучено Сидорчука, 45+1 (пряма червона картка).

Рефері — Катерина Монзуль (Харків).

Київ. НСК «Олімпійський». Без глядачів. 7 градусів.

«Зоря» — «Ворскла». 0:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». Рефері — Євген Арановський (Київ). Вилучено Хомченовського («Зоря», 60, пряма червона картка), Ребенка («Ворскла», 69, два попередження).

Відомо, що «Динамо» нині переживає надсерйозні кадрові проблеми. Адже тепер з різних причин одразу 17(!) гравців не можуть допомогти команді. От і в заявці на цей матч у запасі у киян значилося разом із воротарем лише 5 гравців. Натомість у «Шахтаря» — 9.

Ці обставини призвели до того, що знекровлені динамівці в цьому принциповому матчі показали не найкращу гру.

З перших хвилин команди намагалися діяти активно. Однак «гірники» грали гостріше і весь час старалися активно тиснути на господарів. Зрештою їм вдалося відкрити рахунок. Додо з правого флангу зробив високу навісну передачу, Нещерет не зовсім чітко зіграв на виході, Забарний проґавив момент, а Мораес пробив головою.

Під кінець тайму «Шахтар» отримав ще й «подарунок» від Сидорчука, котрого вилучили з поля. Він зробив підкат Корнієнку. Зіткнення справді було жорстким. Червоні картки, на жаль, стають «супутницями» капітана киян. За останні два сезони — аж чотири вилучення («Мальме», «Львів», «Ференцварош», «Шахтар»).

Утім, варто сказати й про таке. Коли матчі за участю «Динамо» судить Монзуль, чекай проблем і звинувачень. Епізоди на розсуд VAR чи рефері регулярно стають предметами перевірок. І чомусь найчастіше від цього страждає київський клуб...

Після перерви донеччани, маючи чисельну перевагу, упевнено продовжували вести свою партію — більше володіли м’ячем, діяли гостріше попереду. І все це призвело до другого гола. Степаненко пробив метрів з 20, м’яч влучив у ногу Маркосу Антоніо і рикошетом влетів у ворота.

Третій м’яч киянам забив Патрік потужним ударом здалеку.

***

М’яко кажучи, здивувала неадекватна поведінка Вербича, який залишав поле, коли його замінили. Цікаво, чи буде реакція керівництва клубу на той епізод?..

***

Після зустрічі Луїш Каштру спілкувався із журналістами.

— Звичайно, я задоволений і грою, і результатом. Знали, наскільки важливою буде гра для нас, оскільки у «Динамо» була перевага в чотири очки. Усвідомлювали, що доведеться грати з дуже складною командою, яка чудово показала себе в зустрічі з «Барселоною». Ми, з другого боку, були після важкої поразки, яка розчарувала нас та залишила певну пляму на репутації клубу. Але сьогоднішній результат проти команди, яка на першому місці в чемпіонаті, не може не радувати. На щастя, наші футболісти показали якісну гру і ми заслужено перемогли.

З вівторка, після матчу з «Боруссією», у нас було достатньо часу для відпочинку та відновлення гравців.

***

Мірча Луческу дуже коротко прокоментував поєдинок із «Шахтарем»:

— Сьогодні виграв COVID, але програв fair play. Це мій коментар. Я б ніколи не грав за таких умов такий важливий матч, навіть якби представляв іншу сторону. Наголошую, я б не зіграв цей матч. Результат чемпіонату мають вирішувати команди на полі, а не коронавірус. Це все, що я хотів сказати.

Фото УПЛ.