Телетрансляція наживу на каналі «Футбол-1».

Рефері цього матчу — австрієць Мануель Шюттенгрубер. На лініях йому допомагатимуть Роланд Бранднер та Роланд Рідель. Роль четвертого арбітра виконуватиме Крістофер Ягер.

Нагадаємо, ще два поєдинки наша збірна проведе в рамках Ліги націй: 14 листопада в Лейпцигу з Німеччиною, а 17 листопада в Люцерні зі Швейцарією.

***

Тренер збірної Польщі Єжи Бженчек вирішив вдатися до практики, застосованої під час жовтневих матчів. Тоді у контрольних поєдинках він дав можливість зіграти футболістам, які отримують значно менше ігрової практики у своїх клубах.

Проти України не зіграють футболісти, які регулярно, окрім національних чемпіонатів, виступають ще й у єврокубках. За словами тренера поляків, форвард мюнхенської «Баварії» Роберт Левандовський пропустить сьогоднішній матч.

Ще три гравці не зіграють у зустрічі з українцями. Зокрема, воротар Бартломей Дронговський («Фіорентина», Італія) разом з іншими гравцями клубу перебуває на карантині у зв’язку з коронавірусом. Через COVID-19 відсутній і оборонець «Легії» Міхал Карбовнік.

Вінгер Даміан Кадзьор з «Ейбара» (Іспанія) не прибув до табору збірної за домовленістю з Бженчеком через проблеми у клубі. Замість вибулих тренер викликав лише хавбека англійського «Норвіча» Пшемислава Плахету, який мав виступати у складі молодіжної збірної Польщі.

У польській команді — 26 виконавців, серед яких оборонець київського «Динамо» Томаш Кендзьора.

***

Є кадрові проблеми і в нашій команді. Вже після матчу чемпіонату УПЛ проти «Шахтаря» до числа хворих на коронавірус (динамівців Георгія Бущана, Віталія Миколенка, Олександра Караваєва, Миколи Шапаренка, Владислава Супряги та Євгена Шахова з грецького АЕКа) додався центральний оборонець «Динамо» Денис Попов.

Ще у вересні травмувався і поки що не відновився динамівець Олександр Тимчик. А оборонець «Шахтаря» Віктор Корнієнко зазнав ушкодження минулої неділі в матчі проти киян.

Андрій Шевченко протягом останніх днів зробив нові виклики. Зокрема, запросив двох воротарів — досвідченого 36-річного Юрія Паньківа з «Олександрії» та 21-річного Дмитра Різника з «Ворскли».

Раніше до збірної викликали нападника турецького «Коньяспору» 31-річного Артема Кравця. Але він, на жаль, травмувався.

Наша команда зібралася в понеділок у готелі «Опера» в Києві і провела вечірнє тренування на НТК імені Віктора Баннікова. Участь у ньому брали 25 виконавців.

Воротарі — Андрій Пятов («Шахтар»), Андрій Лунін («Реал», Іспанія), Юрій Паньків («Олександрія»), Дмитро Різник («Ворскла»).

Оборонці — Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Валерій Бондар (усі — «Шахтар»), Ілля Забарний («Динамо»), Євген Чеберко (ЛАСК, Австрія), Юхим Конопля («Десна»), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Богдан Михайліченко («Андерлегт», Бельгія).

Півоборонці — Тарас Степаненко, Віктор Коваленко, Марлос (усі — «Шахтар»), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков (обидва — «Динамо»), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Ігор Харатін, Олександр Зубков (обидва — «Ференцварош», Угорщина), Руслан Малиновський («Аталанта», Італія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія).

Нападники — Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Жуніор Мораес («Шахтар»).

А вчора перед обідом збірна України вилетіла до Польщі.