У столиці України виступить 151 гімнастка з 27 країн. Загалом розіграють 8 комплектів нагород.

Лідерка української збірної з художньої гімнастики Влада Нікольченко (на знімку) в інтерв’ю Європейському гімнастичному союзу розповіла про підготовку до домашнього чемпіонату Європи і про можливі результати змагань.

За її словами, проведення континентального чемпіонату в Києві — це велика честь для України, а для спортсменок — чудова нагода отримати необхідну змагальну практику.

«Тепер уже поступово починаються змагання. Стало набагато легше, відбулися два чемпіонати України, а також Кубок Дерюгіної. Тепер ми наполегливо готуємося до головного старту цього року — чемпіонату Європи, щоб гідно представити нашу країну на такому турнірі.

Для нас дуже важливо знову відчути атмосферу змагань вищого рівня. Для нашої країни — велика честь проводити єврочемпіонат вдома. І нехай не буде глядачів на трибунах, та ми відчуватимемо підтримку всієї країни, котра збереться біля телеекранів, адже ми виступатимемо на рідній землі, в рідних стінах», — зазначила юна зірка.

17-річна українка вважає, що результати на цій континентальній першості будуть несподіваними:

«Результати, гадаю, будуть абсолютно непередбачувані. Адже до цього гімнастки з різних країн просто не зустрічалися на міжнародних змаганнях протягом року. Востаннє всі виступали на чемпіонаті світу в Баку-2019. У таких умовах цікаво подивитися, хто додав, а хто — навпаки».

Минулий рік для Влади Нікольченко став досить успішним. На чемпіонатах Європи та світу, які відбувалися в Баку, Влада здобула бронзові нагороди у вправах з булавами, а на Європейських іграх у Мінську українка зуміла зробити бронзовий дубль у дисциплінах з булавами й обручем.

Фото ukraine-rg.com.ua