Греція — Кіпр. 2:1. Албанія — Косово. 2:1. Литва — Фарерські острови. 2:1. Мальта — Ліхтенштейн. 3:0. Чорногорія — Казахстан. 0:0. Румунія — Білорусь. 5:3. Сан-Марино — Латвія. 0:3. Болгарія — Гібралтар. 3:0. Туреччина — Хорватія. 3:3. Данія — Швеція. 2:0. Люксембург — Австрія. 0:3. Бельгія — Швейцарія. 2:1. Німеччина — Чехія.1:0. Італія — Естонія. 4:0. Португалія — Андорра. 7:0. Словенія — Азербайджан. 0:0. Франція — Фінляндія. 0:2.

Наші суперники в Лізі націй — Німеччина і Швейцарія — по-різному провели свої матчі. Німці, не витрачаючи багато зусиль, мінімально переграли чехів. На 13-й хвилині відзначився Вальдшмідт.

Швейцарці одним м’ячем поступилися бельгійцям. Хоча першими забили (Мегмеді, 12).

А от результат на «Стад де Франс», де чемпіон світу Франція із «сухим» рахунком поступився Фінляндії, відверто здивував.

Польща — Україна. 2:0. Голи: Пйонтек, 40, Модер, 61. На 12-й хвилині Ярмоленко не реалізував пенальті (влучив у бокову стійку).

Польща: Скорупський, Гумний (Берешинський, 78), Валюкевич, Бохневич, Рибус (Река, 79), Плахета (Шиманський, 84), Гуральський (Лінетті, 62), Кліг, Зелінський (Юзвяк, 46), Мілік (Модер, 62), Пйонтек. Тренер — Єжи Бженчек.

Україна: Лунін, Конопля (Бондар, 63), Кривцов, Матвієнко, Михайліченко, Коваленко (Сидорчук, 76), Макаренко, Зінченко (Харатін, 56), Ярмоленко (Марлос, 46), Зубков (Циганков, 46), Яремчук (Мораес, 46). Тренер — Андрій Шевченко.

 

Рефері — Мануель Шюттенгрубер (Австрія).

 

Хожув. Стадіон «Шльонськ». Без глядачів. 5 градусів.

Враховуючи той факт, що в суботу в Лейпцигу українській збірній належить зіграти матч Ліги націй проти Німеччини, Андрій Шевченко вирішив розподілити сили в Хожуві. Тому в запасі залишилися Пятов, Марлос, Мораес, Малиновський, Циганков, Сидорчук. Але і такий склад гостей почав упевнено і в дебюті зустрічі створив купу гострих моментів. Двічі потужно здалеку бив Зінченко. Зрештою українці заробили пенальті — Бохневич збив Ярмоленка. Андрій сам виконав 11-метровий, але влучив у бокову стійку. Отже, реалізація в той відрізок зустрічі у нас, на жаль, явно кульгала.

Однак і надалі гостріше діяли українці. У поляків були лише напівмоменти. Але рахунок відкрили вони. І не без допомоги... Луніна. Невідомо яка нечиста сила примусила його далеко вибігти з воріт аж до бокової лінії. Поляки миттєво скористалися ситуацією, відібрали м’яч. І Пйонтек здалеку спокійно влучив у порожні ворота. Як то кажуть, подарунок на рівному місці. Шкода, адже Андрій перед цим грав досить спокійно і впевнено. Після перерви тренери зробили заміни. Нові виконавці посилили гру збірної Польщі. Чого не скажеш про нашу команду. Лише Циганков діяв активно і гостро.

Отже, поляки завдяки появі в їхніх лавах свіжих гравців збільшують перевагу. Один із них, Модер, спершу зблизька влучив у бокову стійку, але встиг на добивання.

Після цього господарі більше дбали про оборону, граючи на утримання рахунку. І їм це вдалося.

Утім, не варто судити нашу команду надто суворо. Адже це лише спаринг. Збірна діяла старанно, не шкодуючи сил. Однак не поталанило, у справу втрутилися непередбачені обставини. Цей поєдинок, безумовно, корисний для нашого колективу, бо він дав широку інформацію тренерському штабу. А футболісти мали ігрову практику в зустрічі із сильним опонентом.