А3. Хорватія — Португалія. 2:3. Франція — Швеція. 4:2. Франція — 16 очок, Португалія — 13, Хорватія — 3, Швеція — 3.

А4. Іспанія — Німеччина. 6:0. Швейцарія — Україна — скасовано.

С1. Люксембург — Азербайджан. 0:0. Чорногорія — Кіпр. 4:0. Чорногорія — 13, Люксембург — 9, Азербайджан — 5, Кіпр — 4.

D1. Мальта — Фарерські острови. 1:1. Андорра — Латвія. 0:5. Фарерські острови — 12, Мальта — 9, Латвія — 7, Андорра — 2.

D2. Гібралтар — Ліхтенштейн. 1:1. Гібралтар — 8, Ліхтенштейн — 5, Сан-Марино — 2.

***

УЄФА повідомив Українську асоціацію футболу (УАФ), що «у зв’язку з компетентним рішенням департаменту охорони здоров’я кантону Люцерн перевести на карантин усю делегацію національної команди України матч Ліги націй Швейцарія — Україна не може відбутися».

На сайті УЄФА з’явилася інформація такого змісту: «Справу буде передано до Контрольно-дисциплінарної та етичної інстанції. Вона ухвалить рішення відповідно до особливих правил, які застосовуються до фіналів Ліги серед національних збірних».

Як повідомляє швейцарська преса, особливі правила, а саме п. 3, передбачають таке: якщо УЄФА встановить, що жодна зі сторін не винна в тому, що поєдинок не відбувся, то результат визначить жеребкування, котре проводиться адміністрацією організації. При цьому буде передбачено три варіанти жереба: перемога Швейцарії з рахунком 1:0, нічия 0:0 або перемога України 1:0.

Для України сприятливими, зрозуміло, виявляться другий і третій варіанти. За них наша команда збереже прописку в еліті Ліги націй. Поразка 0:1 означатиме виліт української збірної до дивізіону В.

***

Директор збірної Швейцарії П’єрлуїджі Тамі:

«Таке рішення — це ганьба. Ми були готові грати і врятувати місце в лізі А на футбольному полі. Ми були мотивовані зіграти в цьому фіналі.

Ми також готові були зіграти наступного дня. Але повинні прийняти тепер те, що сталося».

***

Від нашої групи до фіналу турніру вийшла Іспанія, котрій ми поступилися в Мадриді (0:4) і виграли в Києві (1:0), чим заслужили чимало компліментів.

А іспанці на фініші групового етапу знищили Німеччину (6:0) і посіли перше місце.

Ще один фіналіст — команда Франції.

***

Наша збірна вчора повернулася додому зі Швейцарії чартерним рейсом. І чекатиме вердикту УЄФА.