Група G. «Брага» (Португалія) — «Лестер» (Англія). 3:3.

АЕК (Греція, Афіни) — «Зоря» (Україна, Луганськ). 0:3. Голи: Громов, 61, Кабаєв, 76, Юрченко, 86 (п).

АЕК: Атанасіадіс, Сварнас (Васілантонопулос, 82), Чигринський, Неделчару, Бакакіс (Галанопулос, 65), Шахов, Крстичич, Сімоеш (Магаірас, 87), Інсуа, Танкович (Ансаріфард, 65), Лівая. Тренер — Массімо Каррера.

«Зоря»: Шевченко, Фаворов, Вернидуб, Абу-Ханна, Циганик, Кочергін (Луньов, 83), Іванісеня, Юрченко (Перович, 87), Кабаєв (Гринь, 87), Гладкий (Назарина, 63), Громов (Сайядманєш, 87). Тренер — Віктор Скрипник.

Вилучено Шахова, 49 (два попередження).

Рефері — Аліяр Агаєв (Азербайджан).

Афіни. «Спірос Луїс». Без глядачів. 12 градусів.

Після невдач «Динамо» і «Шахтаря» в останніх матчах Ліги чемпіонів результат «Зорі» в Афінах у рамках іншого турніру — ковток свіжого повітря. Луганчани здобули першу перемогу в нинішньому розіграші.

Перший тайм минув у гострій суперечці. Футболісти «Зорі» вистояли. І було видно, що вони цього разу мають серйозні наміри.

А одразу після перерви гравець господарів і збірної України Шахов отримав другу жовту картку і залишив поле.

«Зоря» швидко реалізувала більшість. Після подачі Циганика від лівої бровки Атанасіадіс помилився на виході і фактично скинув м’яч на ногу Громову (на знімку), який спокійно влучив у порожні ворота.

У діях луганчан відчувалася упевненість, і невдовзі вони збільшили перевагу. Іванісеня знайшов Кабаєва в карному майданчику господарів. А той відмінно обробив м’яч і блискучим ударом майже з 16-метрової лінії відправив його під дальню стійку.

Логічно, що український клуб відзначився і втретє. Галанопулос біля своїх воріт порушив правила проти Луньова. Пенальті ефектно реалізував Юрченко.

У підсумку — красива і заслужена перемога «Зорі»!

— Настрій піднесений. Ми виходили на матч і розуміли: якщо поступимося в мікродуелях, то програємо матч. Тому билися за герб клубу, за Україну, за нашу команду, за всіх, — сказав півоборонець луганчан Кабаєв, котрий відзначився забитим м’ячем у ворота АЕКа...

У «Зорі» такі самі турнірні показники, як і в грецького клубу. І вона ще зберігає мінімальні шанси на вихід до плей-оф Ліги Європи.

— Ми працюємо над обороною. І з «Ворсклою», і сьогодні добре грали проти м’яча. Перший тайм потрібно було терпіти, потім розслабилися, забили гол. Комплімент хлопцям. Тепер у нас важкий графік — сім матчів поспіль, треба бути в тонусі.

І ми боротимемося, робитимемо все, що від нас залежить. Такі ігри, як сьогоднішня, вселяють упевненість, — висловився після поєдинку наставник переможців Віктор Скрипник.

Фото ФК АЕК.