Проект реалізували за півроку в рамках обласної програми «Родинний затишок» за рахунок обласного бюджету і державної субвенції. Споруду передають на баланс міста, уже сформували список мешканців.

У будинку з яскравим фасадом і великими світлими вікнами розмістили п’ять спальних кімнат на дві особи кожна. Місцевий бюджет виділив кошти на закупівлю меблів, техніки та іграшок. Повністю обладнано кухню, пральню, велику затишну вітальню, ігрову зону, кімнату для вихователя. У передпокої встановили велику шафу для одягу.

На подвір’ї розташувався дитячий майданчик, доріжки вимощено плиткою. Територію відгородили, установили урни, лавочки, спортивне та ігрове обладнання, зробили автомобільні під’їзди. Поруч — позашкільні заклади, центральний парк, Палац дітей і юнацтва з різними гуртками.

«Ми робили все, щоб діти не почувалися обділеними. Намагалися створити атмосферу рідного дому. У будівництві використовували сучасні й надійні технології, якісні матеріали. Обладнали об’єкт пожежною і охоронною сигналізаціями, системою кондиціювання», — зазначає представник генпідрядника Валентин Кибальний.

Разом з дітьми будуть професійні педагоги, які вже пройшли спеціальні курси, призначено директора.