Голова обласної ради Олександр Сич у вітальному слові наголосив на тому, що такі конкурси — велика підмога для соціально-економічного розвитку. Це збудовані спортивні майданчики та відновлені стадіони, школи, дитсадки, релігійні споруди. А головне — стартовий капітал для впровадження новацій у громадах, поліпшення екологічної ситуації.

І справді: на реалізацію 42 проектів-переможців з обласного бюджету передбачено 12 млн грн. А пріоритетними, як зауважив перший заступник голови облради Василь Гладій, стали питання екологічної безпеки, підвищення туристично-рекреаційного потенціалу, збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції та реалізація програми DOBRE.

Визначено й переможців конкурсів на звання «Краща спортивна громада», «Громада кращого довкілля», «Краща етнокультурна громада». Десять місцевих рад як нагороду отримають 1,7 млн грн — чималий стимул для підтримання такого статусу.

Загалом на реалізацію поданих на конкурс проектів та програм від початку його заснування обласна рада виділила понад 100 млн грн. Частина з цих коштів — умова участі громад у міжнародних конкурсах. Тож сукупно залучено для розвитку немалі гроші.

Івано-Франківська область.