Представлено 14 «особливих», серед яких дві із Дніпра.

Як розповіла заступниця директора департаменту соцполітики міськради Юлія Дмитрова, фотопортрети на виставці — маленькі історії шляху до успіху кожної жінки: «Сподіваємося, що це стане мотивацією для інших».

Координатор проекту Олександра Полянчикова зазначає, що ідея фотовиставки народилася у вересні після онлайн-навчання в таборі активних громадян за програмою Британської ради в Україні.

«Усі героїні — жінки, які реалізували себе в традиційних для суспільства чоловічих професіях і активно поєднують сімейну, кар’єрну і громадську діяльність. Це проект про жінок і їхній внесок у громадське життя. Поруч із портретами розміщені QR-коди з посиланням на розгорнуті інтерв’ю героїнь», — розповіла Олександра.

Як вважає одна з жінок, виконавчий директор БФ «Kiddo» Ольга Голубєва, про це необхідно говорити, тому що це може когось надихнути: «Такі проекти допомагають більше дізнатися про активних жінок, які своєю діяльністю змінюють світ на краще».

Євгенія Ладигіна, чию історію також представлено в експозиції, створила в Дніпрі унікальний центр з україномовним середовищем, де впроваджують сучасні освітні підходи.

Надалі виставка буде представлена в інших містах країни.

Фото прес-служби Дніпровської міськради.