Президент України Володимир Зеленський призначив новим головою Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолія Полоскова, увільнивши з цієї посади Олексія Петрова згідно з поданою ним заявою. Варто додати, що О. Петрова обрано головою Закарпатської обласної ради («Голос України» від 9 грудня). Очільником ОДА він працював з 22 квітня.

До речі, за півтора року це вже четвертий керівник виконавчої гілки влади в найзахіднішій області держави. Торік із липня по грудень облдержадміністрацію очолював Ігор Бондаренко, потім з 26 грудня по 22 квітня обов’язки голови виконував Олексій Гетманенко. За останній час найдовше на цій посаді перебував Геннадій Москаль — з 15 липня 2015-го по 11 червня 2019-го.

Вручаючи службове посвідчення в Офісі Президента, Володимир Зеленський побажав новому очільнику Закарпатської облдержадміністрації Анатолію Полоскову результативної роботи на благо регіону.

ДОВІДКОВО

Анатолій Полосков народився 1968 року в місті Архангельську, Росія. Навчався в місцевій школі. У 1997-му закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого (Харків) за спеціальністю «Правознавство». Працював на різних посадах у банківському секторі, займався підприємницькою діяльністю. З 2011 року — директор виноробної компанії «Шато Чизай», що розташована біля міста Берегова.

Ужгород.

Фото із сайту Президента України.