Про це повідомив портал Nikkei Business daily.

Від іноземців вимагатимуть тільки негативні результати тестів на COVID-19.

Нагадаємо, перенесені через пандемію коронавірусу з 2020-го на 2021 рік Олімпійські ігри в Токіо відбудуться з 23 липня по 8 серпня.

***

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) ухвалив рішення відсторонити членів виконавчого комітету НОК Білорусі і нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка від Олімпійських ігор та інших заходів МОК.

Це рішення озвучив директор організації зі зв’язків із громадськістю Крістіан Клауе. Також у відвідуванні Олімпійських ігор відмовлено Віктору Лукашенку, який є першим віце-президентом НОК Білорусі.

Крім цього, в МОК вирішили заморозити всі платежі НОК Білорусі та перераховувати виплати, необхідні для підготовки до Олімпійських ігор, безпосередньо спортсменам.

А ще президент МОК Томас Бах заявив, що обговорення з НОК Білорусі проведення у них заходів МОК мають бути припинені.

***

AIBA (Міжнародна асоціація любительського боксу) може знову стати членом Міжнародного олімпійського комітету, але тільки після проведення відповідних реформ. Про це повідомляє офіційний сайт МОК.

Таке рішення МОК виніс напередодні виборів нового президента AIBA, які відбудуться 12—13 грудня на позачерговому конгресі організації.

Також у ці терміни розглянуть питання ухвалення нової конституції міжнародної асоціації. Зазначається, що AIBA досі не віддала пріоритет реформам і їхній реалізації.

Нагадаємо, на посаду президента Міжнародної асоціації любительського боксу претендують сім кандидатів: Рамі Аль-Масрі (Німеччина), Анас Аль-Отаіба (ОАЕ), Сулейман Микаілов (Азербайджан), Домінго Солано (Домініканська Республіка), Борис ван дер Ворст (Нідерланди), Могамед Мустасан (Марокко) та Умар Кремльов (РФ).

Також у своєму повідомленні МОК побоюється з приводу деяких кандидатів на пост президента AIBA, але імена тримають у таємниці.