Буде обрано 12 переможців. Усі отримають цінні подарунки і стануть співавторами календаря на 2021 рік, в основу якого і ляжуть їхні роботи.

Мета конкурсу благородна: у період, коли діти через карантинні обмеження і специфічні графіки навчання у школах більшу частину часу проводять удома самі, їм слід дотримуватися правил поводження з газовими приладами, знати про небезпеку порушень таких вимог. Тож щоб батьки менше хвилювалися, акціонерне товариство «Закарпатгаз» спільно з громадським об’єднанням «Щасливі діти» влаштували цей конкурс.

— Газ на кухні — звичне явище, до якого звикли і дорослі, і діти. Однак нерідко споживачі нехтують правилами безпеки, а це, у свою чергу, призводить до нещасних випадків. Практика показує, що дуже часто трагедії можна було б уникнути, якби постраждалі дотримувалися елементарних правил. Тому є низка вимог, які кожен споживач має знати з дитинства, — каже головний інженер АТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський.

До організації та проведення конкурсу долучилася громадська організація «Щасливі діти».

«Діти мають чітко знати, чого у будь-якому разі не можна робити, або ж навпаки, що робити у разі небезпеки», — додає членкиня ГО «Щасливі діти» Олена Булина.

У своїй роботі учасник конкурсу може зобразити будь-що, пов’язане з використанням газу в побуті. Скан або якісний знімок роботи слід надіслати на електронні адреси: press@zkgas.com.ua та go.happykids@gmail.com. У листі обов’язково вказати: ПІБ дитини, її вік, адресу проживання, контактний номер когось із батьків. Самі ж роботи надіслати поштою (у нескладеному вигляді!) на адресу:         м. Ужгород, вул. Погорєлова, 2 з поміткою «Конкурс малюнків». Або занести у клієнтський простір 104.ua у таких населених пунктах: м. Ужгород (вул. Погорєлова, 2), м. Мукачево (вул. Свалявська, 77), м. Хуст (Львівська, 13а), м. Свалява (вул. Достоєвського 20а), м. Виноградів (вул. Маяковського, 70).

Участь у конкурсі можуть брати діти з усього Закарпаття віком до 16 років. Прийматимуть роботи до 23 грудня. А переможців оголосять уже наступного дня.

Фото прес-служби «Закарпатгазу».