Під час церемонії підписання Л. Денісова зазначила, що загалом співпраця із МОП розпочалася раніше, зокрема, в рамках проекту «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні», до Наглядової ради якого включено представника Уповноваженого з дотримання соціальних та економічних прав Олену Степаненко.

«За даними Державної служби статистики України, кількість громадян у віці 15—70 років, зайнятих у неформальному секторі економіки, за січень-червень поточного року становила 3,3 мільйона осіб. Ми думаємо, що їх кількість набагато більша. Проблему подолання незадекларованої праці планую включити до Стратегічних напрямів роботи Уповноваженого та Офісу діяльності на 2021 рік», — цитує Л. Денісову прес-служба Уповноваженого з прав людини. Вона також наголосила, що актуальним залишається питання заборгованості із заробітної плати. Без урахування заборгованості, яка існує на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та Криму, нині вона становить 3,792 мільярда гривень.

«Підписання Меморандуму сприятиме просуванню фундаментальних принципів та прав у сфері праці: свободі об’єднань та ефективному визнанню права на колективні переговори, викоріненню усіх форм примусової чи обов’язкової праці, а також сприятиме досягненню Цілей сталого розвитку ООН та Програмі гідної праці для України», — заявила Л. Денісова.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Людмили Денісової у Фейсбуці.