Тріумфально виступила збірна України, котра більш ніж впевнено посіла перше місце в загальному медальному заліку, здобувши 15 нагород — 7 золотих, 6 срібних і 2 бронзові.

Українські юніори здобули купу нагород. Героєм змагань став 17-річний черкащанин Ілля Ковтун (на знімку), котрий виграв 5 золотих відзнак — в особистому багатоборстві (81,465 бала), у вправах на коні, в опорному стрибку і на паралельних брусах, додав золоту медаль у командному турнірі. І був другим в опорному стрибку.

Срібна медаль у багатоборстві дісталася дніпрянину Володимиру Костюку (80,198). Третє місце посів угорець Крістіан Балаш (78,566).
Українські юніори виграли «золото» і в командних змаганнях. Цю звитягу здобували: Микита Мельников (Київ), Іван Севрук (Черкаси), Ілля Ковтун (Черкаси), Володимир Костюк (Дніпро), Радомир Стельмах (Запоріжжя).

Помітним був виступ українців і в окремих дисциплінах. Про Ковтуна вже сказано. Микита Мельников на брусах був другим. Володимир Костюк виграв «срібло» на кільцях і «бронзу» на поперечині. Іван Севрук показав другий результат у вільних вправах.

«Золоту» естафету в юніорів прийняла доросла збірна України, уперше в історії здобувши титул чемпіона Європи в командних змаганнях. Петро Пахнюк (Київ), Ігор Радівілов (Маріуполь), Владислав Грико (Харків), Євген Юденков (Донецьк), Роман Ващенко (Біла Церква) стали переможцями, набравши 248,963 бала.

Другими фінішували турки (244,793), третіми — угорці (240,393).

Ще три медалі українці виграли на окремих снарядах. Ігор Радівілов здобув «золото» в опорному стрибку (14,933), а на кільцях посів третє місце (14,766). Петро Пахнюк на брусах був другим (14,766).

Фото FIG.