— «Маккабі» у своєму чемпіонаті перебуває на п’ятому місці і відстає на чотири очки від лідера. Я ніколи не оцінюю суперників за їхнім турнірним становищем — то статистика. Попереду два матчі, які будуть дуже складними. У нас заплановані зимові збори для підготовки до другої частини чемпіонату і до Ліги Європи. «Маккабі» — складна команда, але, гадаю, ми також будемо складні для неї.

— Чи перетиналися раніше з клубами з Ізраїлю?

— Ніколи проти них не грав. Знаю, що у них хороші футболісти, наприклад, у Лізі націй ми бачили відмінну команду. Водночас до топ-п’ятірки Європи вони не входять. Це може змусити опонентів недооцінювати їх. Але маємо достатній життєвий досвід: з «Реалом» відчули, що він не так серйозно до нас поставився, і ми перемогли.

— «Маккабі» проведе 13 матчів до зустрічі з «Шахтарем»...

— У минулому сезоні було те саме, але ми дісталися до півфіналу. Ми повинні знайти стратегію для того, щоб розвинути нашу команду, вивести «Шахтар» на високий рівень. Є чемпіонат, Кубок і Ліга Європи, і ми підготуємося якнайкраще. Для нас дуже важливі відпустка і збори. Будемо сильні і проведемо хороший сезон.

— Яка мета «Шахтаря» в Лізі Європи?

— Вона добре позначена в нашій свідомості. Тренери будують плани, але все передбачити важко. Чого хочемо? Пройти до наступного раунду, обігравши «Маккабі». Щось планувати, не знаючи, якими будуть суперники, дуже складно. У нас є кисло-солодкий присмак після єврокубкового шляху минулого сезону. З одного боку, було приємно дійти до півфіналу Ліги Європи, але з другого — погано, що не дісталися фіналу. Ми живемо між двома цими почуттями. Хотіли б дійти до кінця. Всі команди-учасниці прагнуть дістатися фіналу.

Фото ФК Шахтар Донецьк.