Спортивна боротьба. Белград (Сербія). На індивідуальному Кубку світу першими завершили свої виступи представники греко-римського стилю.

Бронзові медалі Миколи Кучмія (вага 130 кг) і Семена Новікова (вага до 87), а також успішні виступи Артура Політаєва (вага до 67 кг) і Ясафа Зейналова (вага до 77 кг), які зупинилися за крок до медалей, допомогли українській команді посісти восьме командне місце (досить високий результат).

Микола Кучмій прокоментував свій виступ у Белграді:

«Дуже важко було боротися на цьому турнірі, відчувалася відсутність змагань після тривалої паузи через коронавірус. Але бажання здобути медаль було величезним.

У сутичці за «бронзу» до кінця вірив, що зможу зробити переможну дію, але коли залишалося до кінця зустрічі 15 секунд, трохи засумнівався. Однак мені вдалося завершити сутичку на свою користь. Такі перемоги, здобуті на останніх секундах поєдинків, подвійно приємні. Виправлятиму помилки і йтиму до нових висот».

Не залишилися без нагород на белградському килимі і наші борчині. Вітаємо Лілію Маланчук, яка у ваговій категорії до 50 кг здобула «срібло». Ілона Прокопевнюк (до 62 кг) у «бронзовому» фіналі перемогла німкеню Луїзу Немеш (3:1). Алла Белінська (до 72 кг) здобула чисту перемогу над росіянкою Захарченко й отримала бронзову медаль.

Бокс. В оновленому рейтингу Всесвітньої боксерської організації (WBO) в легкій вазі відбулися зміни, пов’язані з українцями Василем Ломаченком (14-2, 10 КО) і Денисом Берінчиком (14-0, 8 КО).

Ломаченко, як і місяць тому, продовжує залишатися на другій позиції. Але раніше Райан Гарсія, котрий стояв перед ним, вилетів із топ-15. Позицію американця мав посісти українець, але замість нього туди поставили австралійця Джорджа Камбососа. А на третю позицію піднявся володар пояса WBO International українець Денис Берінчик.

Біатлон. Відомий український біатлоніст Сергій Семенов пропустив старт сезону через хворобу, а тепер ще й дістав травму. Про це повідомив головний тренер української збірної Юрай Санітра:

«Сергій Семенов має нові проблеми: він впав на льоду, у нього болять груди і ребра. Не знаємо, як він, що з ним буде далі. Сергій пройде обстеження у Швейцарії, але я думаю, що він зламав ребро. Ми не можемо розраховувати на нього».

Четвертий етап Кубка світу, в якому участь беруть жіноча і чоловіча збірні України, стартує сьогодні у Гогфільцені (Австрія). Чоловіки змагатимуться в спринті. Завтра такі самі перегони проведуть жінки. А завершиться етап 20 грудня.