Знакова для культурного життя краю подія відбулася в Закарпатському художньому музеї імені Йосипа Бокшая в Ужгороді. Розпочали творчу зустріч із низки народних пісень. Диригентка та художня керівниця хору Наталія Петій-Потапчук (на знімку), яка також є упорядницею книжки, розповіла, що над виданням спільними зусиллями працювали понад рік. Це — історична довідка про колектив та його репертуар, зокрема від 1945 року, архівні фото, тексти пісень та ноти, багато матеріалу видано вперше. За її словами, на сторінках книжки, яка вийшла накладом 300 примірників, — історія хору, його сучасність та майбутнє, бо він об’єднує митців різних поколінь.

На обкладинці альбому — робота народного художника України, знаменитого Федора Манайла, який був першим художником Закарпатського народного хору ще в 1945-му.

На цьому показі талантів також виступили солісти — народний артист України Петро Матій та заслужена артистка України Яна Садварій, лунали народні пісні, зокрема композиції XIX століття, а наприкінці колядкою привітали усіх із прийдешніми Новорічно-різдвяними святами.

Фото надано Наталією Петій-Потапчук.