Підсумовуючи перший день її роботи, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, як українські дипломати працюватимуть над реалізацією визначених завдань: «захищати інтереси держави, сприяти українському бізнесу та допомагати українським громадянам». Серед ключових завдань — зміцнення безпеки нашої держави, збереження і посилення санкцій проти держави-агресора Росії, чіткі завдання щодо незмінного подальшого курсу європейської та євроатлантичної інтеграції.

Дмитро Кулеба наголосив, що економічні показники і вихід українських товарів на зовнішні ринки стануть головними критеріями оцінки роботи закордонних дипломатичних установ, інформує прес-служба МЗС. Міністр також відзначив, що одним із пріоритетів роботи наступного року стане розробка та втілення принципово нової політики щодо взаємодії із закордонними українцями.

Другий день онлайн-конференції відбувся за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, віце-прем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Цього дня пролунало відеозвернення до учасників конференції Високого представника ЄС з питань закордонних справ і безпекової політики Жозепа Борреля.

Також до послів зі спеціальною промовою як почесний гість звернувся міністр закордонних справ Турецької Республіки Мевлют Чавушоглу, який учора разом із міністром оборони Хулусі Акаром прибув до Києва, щоб взяти участь у «квадризі».

За словами Дмитра Кулеби, «перше засідання нового формату взаємодії між Україною і Туреччиною, який називається «квадрига», коли міністри закордонних справ та оборони обох країн говорять про відносини між країнами і в регіоні між цими країнами комплексно, в політико-безпековому контексті» — це «історична подія». Міністр зауважив, що такі формати є дуже рідкісними, але про його створення домовилися президенти України — Володимир Зеленський і Туреччини — Реджеп Тайїп Ердоган.

Учора з турецькими міністрами зустрівся Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. «Одним із пріоритетних напрямів українсько-турецької взаємодії має стати безпекова ситуація в Чорноморському регіоні. Адже саме стабільність і безпека є запорукою успішного розвитку ділових контактів і міжнародної торгівлі в цілому», — заявив під час зустрічі Денис Шмигаль, повідомляє Урядовий портал. Прем’єр-міністр висловив сподівання, що тематика деокупації АР Крим та Донбасу залишатиметься у фокусі уваги двосторонньої співпраці України й Туреччини. Він також подякував Турецькій Республіці за готовність взаємодіяти в межах Кримської платформи.

Під час зустрічі Денис Шмигаль наголосив, що одним з найважливіших питань порядку денного двосторонніх відносин України й Туреччини є завершення переговорів щодо укладення Угоди про вільну торгівлю. За його словами, за результатами візиту до Туреччини були дані доручення відповідним міністерствам і відомствам України, які мають вжити додаткових заходів, аби завершити переговори якнайшвидше.

Також з турецькими міністрами зустрівся Президент України Володимир Зеленський.