У ній зазначено що позолочена ікона, подарована головою президії БіГ Мілорадом Додіком міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, є культурною цінністю України, що підтверджується сургучною печаткою з відбитком: 
«У. Р. С. Р. Нар. Ком. Освіти. Укрнаука» на тильному боці раритету. Тому Україна вимагає від влади БіГ роз’яснень, як 300-річна ікона з Луганська потрапила до країни.

Міністр закордонних справ Боснії і Герцеговини Бісера Туркович підтвердила отримання дипломатичного документа від посольства Україна. Вона додала, що владі БіГ потрібно розслідувати цю ситуацію із залученням «правоохоронних органів», і особисто вона «добиватиметься повернення ікони Україні».

У зв’язку з цим важливо відзначити, що два інші члени президії БіГ Желько Комшич і Шефік Джаферович навідріз відмовилися зустрічатися із представником Кремля під час його візиту до країни. На прес-конференції вони пояснили своє рішення тим, що Лавров у Сараєві зробив заяву про Дейтонську угоду, яка не відповідає офіційній позиції БіГ. Вони звернули увагу журналістів і на те, що під час зустрічі Мілорада Додіка з Лавровим у кабінеті вищої посадової особи країни, якою є член президії, був відсутній державний прапор Боснії і Герцеговини. Але це не збентежило московського гостя, як і те, що Додік подарував йому вкрадену чи захоплену як трофей в Україні позолочену ікону.