Так само мало бути й цього разу, але пандемія коронавірусу, з її новими реаліями, внесла корективи у творчі плани. Втім, не перекресливши їх, а відкривши нові можливості: чудова музична традиція, котра поєднує дві країни — Україну та Німеччину, не переривається. Вона триватиме в новій якості: за ініціативи посла України у ФРН Андрія Мельника, відбудеться серія онлайн-виступів зіркових українських виконавців «Концерт у резиденції».

Перший із цієї унікальної музичної феєрії концертів відбудеться напередодні Різдва. Він присвячений пам’яті українців, які не пережили Голодомор 1932—1933 років — тих, котрі не мали змоги відзначити Святвечір, приготувати кутю, колядувати в колі сім’ї і друзів.

Як повідомила прес-аташе посольства Вікторія Кононенко, на запрошення дипмісії зіркою музичного вечора стане одна з найяскравіших українських піаністок Катерина Тітова (на знімку). Своїм талантом вона не лише підкорює великі європейські сцени, а й упевнено завойовує серця вибагливої німецької публіки.

Катерина — харків’янка, музикою займається із п’ятирічного віку. Спочатку навчалася у Харківській спеціалізованій музичній школі, шліфувала майстерність у Вищій музичній школі Мюнстера, Дрезденській вищій музичній школі імені Карла Марії фон Вебера. А міжнародний диплом виконавця вона здобула у Королівському північному музичному коледжі Манчестера (Велика Британія), навчалася також в Італії. Катерина Тітова — лауреат понад 20 міжнародних конкурсів піаністів.

Нині вона як солістка і камерна виконавиця виступає із концертами у цілому світі. Одне з видань так написало про манеру її творчості: «Навіть у наймелодійнішій фазі Катерина Тітова замислюється над звуковим контекстом виконуваного твору, що надає мелодіям структуру, не відчужуючи їх характер. Музикант розповідає історію власними… руками».

Сама Катерина вважає, що донести мелодію до слухача їй допомагає фантазія, що дає змогу створювати образи, яких не існує в реальності, й вона доступна лише людям. «Без фантазії у нашому світі не було б ані прогресу, ані мистецтва, ані любові», — переконана піаністка.

Катерина Титова виступала у Європі, США, Україні, зокрема,  з Нідерландським, Московським симфонічними оркестрами, Віденським камерним, Празьким філармонічним оркестрами. Їй аплодували концертні зали Відня, Берліна, Манчестера, Дрездена, Загреба та інших світових культурних центрів.

А в середу це можуть зробити й українські слухачі та глядачі її онлайн-концерту, котрий відбудеться у резиденції посла України у ФРН Андрія Мельника. Транслюватиметься він зі сторінки посольства у Фейсбуці
23 грудня, о 18 год. за німецьким часом.

Берлін.

Фото з офіційної сторінки К. Тітової