Одним яз найважливіших питань, що його Османі обговорила з Рамою, був проект Балканського міні-Шенгена, в якому бере активну участь Албанія.  

Виконувачка обов'язків президента Косово заявила, що не підтримує цю ідею, хоча уряд країни зобов'язався приєднатися до неї після підписання Вашингтонських угод про нормалізацію відносин між Приштиною і Белградом. За її словами, цей сумнівний проект підтримує лише уряд, сформований меншістю, а інші політичні сили сумніваються в його доцільності для Косово. І тільки тому, що проект Балканського міні-Шенгена народився в Белграді й просувається їм. 

Вьоса Османі вважає, що Сербія, беручи участь у регіональних ініціативах -- ЦЕФТА, Берлінському процесі, не дотримується своїх зобов'язань із усунення бар'єрів у торгівлі й продовжує дестабілізувати обстановку не тільки в Косово, а й в інших країнах, що входили колись до складу Югославії, а саме -- Боснії і Герцеговини, а також Чорногорії. На її думку, Белград використовуватиме й міні-Шенген для досягнення своїх певних цілей, які не відповідають інтересам Косово.