На знімку: на площі перед оперним театром висаджують платани.

В Україні довголітні платани зустрічаються в Карпатах — їм по 500 років. У дикій природі вони ростуть на прирічкових ділянках, хоча стійкі до посух.

«Ми намагалися знайти максимально велике і витривале дерево, яке б витримало спеку на площі», — пояснила начальниця управління екології та природних ресурсів Львова Олександра Сладкова. На її думку, цей різновид цікавий тим, що швидко росте і має естетичний вигляд.

Платани цінуються завдяки густим кронам і незвичайному плямистому забарвленню, вони більш витривалі, ніж тополі, липи чи клени. І ще вони будуть найкраще затіняти площу.

Проспект Свободи — центральна вулиця історичної частини — перед площею біля оперного театру сформована бульваром з алеєю каштанів та кленів гостролистих. Довго думали, що посадити, бо каштани вражає міль і ростуть вони повільно, а клени нищить омела. Тому вирішили озеленити найкрасивішу площу перед оперним театром платанами.

«Навесні висадять ще більше дерев, щоб зробити обрамлення площі так, щоб не закрити алею з каштанами», — запевнила Олександра Сладкова.

Фото міської ради.