Польоти з Болгарії до Великої Британію і назад припиняються із 21 грудня по 31 січня, повідомила урядова прес-служба.

Це несподіване рішення заскочило багатьох болгарських громадян, які вирішили відзначити Різдво й зустріти Новий рік у колі родини, в польоті з Лондона до Софії. Щоправда, як виняток у понеділок три літаки з Великої Британії було прийнято в аеропорту Софії, бо на їх бортах були тільки громадяни Болгарії. Однак там пасажирів зустрічали не тільки родичі, а й представники санітарної влади на чолі з міністром охорони здоров'я. Вони повідомили, що всі, хто прилетів з небезпечної зони, в обов'язковому порядку мають пройти десятиденний карантин, і попередили, що за його порушення передбачено величезний штраф. Для деяких це стало цілковитою несподіванкою.

Вісім осіб, які прилетіли з Лондона, відмовилися підписувати згоду на проходження карантину. І вирішили зворотним рейсом повертатися до Великої Британії. Але 667 пасажирам дітися було нікуди, й вони погодилися з вимогою епідеміологів.

Просто в аеропорту міністр охорони здоров'я Болгарії Костадин Ангелов повідомив журналістам, що новий штам коронавірусу, через який уряд був змушений заборонити польоти з Великої Британії, є ще заразніший. Але втішив болгар тим, що нова вакцина, якою почнуть робити щеплення в Болгарії з 27 грудня, зможе від нього захистити.