Як повідомила газета Vecernji list, це пов’язано з тим, що запуск ракет, а також використання вибухових пакетів призводило до частих травм не тільки серед дорослих, а й дітей.

Зазвичай саме після такої «зустрічі» Нового року в лікарні звертаються десятки, якщо не сотні, людей з ушкодженнями очей, опіками обличчя і рук, тимчасовою втратою слуху. Крім цього, голосні вибухи серед ночі лякали домашніх тварина, приводили їх у стан стресу, а часом і сказу. Одним із ініціаторів запровадження заборони й стала словенська кінологічна асоціація «Мій собака».

Щоправда, її фахівці пропонували припинити продаж піротехніки не тільки перед святами, а й весь час. В уряді вирішили по-іншому. Але в асоціації й цей крок вважають прогресом і висловили сподівання, що заборона, введена цього року, допоможе виробникам, продавцям і покупцям небезпечних іграшок усвідомити їх згубний вплив на «довкілля, здоров’я людей і психіку тварин». Це лише перший крок до того, щоб громадяни країни змогли повністю відмовитися від використання піротехніки. «Назавжди!» — зазначили захисники домашніх тварин.