Це спричинило гостре невдоволення у власників готелів і ресторанів. Вони заявили, що вклали величезні кошти в підготовку закладів до прийму туристів, а заборона уряду на пересування людей країною автоматично призведе до їхнього банкрутства.

Асоціація туризму й громадського харчування Торгово-промислової палати Чорногорії вимагає від уряду адекватної економічної підтримки, яка може компенсувати всі витрати й можливі збитки готелів і ресторанів. Або зняти заборону на пересування людей хоча б на новорічні свята. Це дозволить їм зустріти Новий рік у гарному настрої, посидіти за святковим столом у ресторанах, пожити кілька днів у готелях на морських чи гірських курортах. Звісно, з дотриманням усіх заходів безпеки.

Навіть якщо буде задіяно 40 відсотків виробничих потужностей закладів, що є основою туристичного бізнесу, то його можна буде зберегти на плаву. В свою чергу це дозволить почати підготовку до нового літнього сезону. Адже, за прогнозами епідеміологів, з настанням тепла й початком загальної вакцинації поширення коронавірусу має піти на спад.