А у гірському селі Сімер Перечинського району відкрито сучасну амбулаторію загальної практики — сімейної медицини.

Нові «швидкі» у 2020-му придбав Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги за кошти Національної служби здоров’я України за 68 млн 600 тис. грн. П’ятнадцять із них ще в жовтні передали до пунктів швидкої медичної допомоги в райони.

Голова обласної ради Олексій Петров, зокрема, у вітальній промові наголосив, що «держава всебічно підтримує територіальні громади сучасною технікою й обладнанням, а це вказує на той факт, що ми рухаємося в правильному напрямі».

А у селі Сімер голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков відкрив сучасну амбулаторію загальної практики — сімейної медицини. Двоє лікарів прийматимуть пацієнтів із трьох сіл: Сімер, Сімерки та Тур’ї Ремети. У закладі — найновіше медичне обладнання та сучасна лабораторія.

«Нарешті мешканці отримуватимуть медичні послуги якісно та професійно, а лікарі працюватимуть у комфортних умовах. Поява таких закладів у рік пандемії, коли Україна та весь світ борються з недугою, — це справді дуже важливо для регіону та для держави загалом», — зазначив очільник області.