Насамперед вони здали ПЛР-тести на COVID-19, а вчора почали проходити медобстеження.

Як відомо, кілька днів лідер чемпіонату України проведе на своїй тренувальній базі в Конча-Заспі. А потім вирушить на перший збір до ОАЕ. Там з 15 січня, окрім звичної щоденної роботи, динамівці зіграють два спаринги: 18 січня з чемпіоном

Польщі варшавською «Легією» і 21 січня — з першою командою Білорусі солігорським «Шахтарем».

А от суперник киян в 1/16 фіналу Ліги Європи бельгійський «Брюгге» посилив склад. Придбав у німецького «Айнтрагта» (Франкфурт-на-Майні) за 4 мільйони євро досвідченого 31-річного нідерландського бомбардира Баса Доста.

Він — безперечне посилення для «Брюгге». Височенний (196 см) форвард за останні 11 років забив 219 м’ячів(!) у різних турнірах за нідерландські клуби «Гераклес» і «Геренвен», німецькі «Вольфсбург» і «Айнтрагт», а також португальський «Спортинг».

Нинішнього сезону Бас провів за «Айнтрагт» 13 матчів і забив 5 м’ячів у всіх турнірах. Цей форвард викликався до збірної Нідерландів (2015—2018), зіграв 18 матчів (забив гол).

З італійської «Болоньї» бельгійці повернули фактурного центрального оборонця Стефано Денсвіла. Його поява — зміцнення глибини складу і серйозна конкуренція серед центрбеків. Тепер у наставника «Брюгге» Філіппа Клемана чотири приблизно рівні за силами постаті в центрі оборони. Тому «Брюгге» може варіювати тактику.

10 січня суперник «Динамо» поновив виступи в чемпіонаті Бельгії. Він зіграв у гостях із клубом «Сент-Трюйден», який бореться за виживання. Матч завершився перемогою «Брюгге» — 2:1. Рахунок відкрив новобранець Дост, 13 (на знімку), Ланг забив другий м’яч, 35. Господарі відповіли одним голом — Буату, 55.

«Брюгге»: Міньоле, Мата, Коссуну, Мегеле, Соболь (Рікка, 74), Вормер, Рітс, де Кетеларе, Діатта, Дост (Окереке, 46), Ланг (Баланта, 73).

Суперник динамівців — лідер чемпіонату Бельгії. Набрав 42 очки в 20 матчах і на 4 бали випереджає «Генк».

Фото clubbrugge.be