До неї увійшли міністри інфраструктури — Белінда Балуку, відновлення — Арбен Ахметай, керівник офісу прем’єр-міністра з комунікацій Ендрі Фуга, мер Тирани та кілька бізнесменів. А 9 січня в Інтернет потрапив відеозапис вечірки членів делегації в готелі «Нусрет», який вважається найрозкішнішим і найдорожчим в Дубаї.

Простих албанців обурював їхній відвертий цинізм. Людей підтримали опозиційні політики, котрі назвали веселощі бенкетом під час пандемії і потопу. Вони дорікають прем’єр-міністру Еді Рамі в тому, що час для візиту було обрано, м’яко кажучи, невдалий. Зараз багато населених пунктів, магістралі в Албанії опинилися під водою через розлив рік після сильних злив. А міністри, відповідальні за інфраструктуру й відновлення, повинні були перебувати в районах стихійного лиха, а не в Арабських Еміратах.

Еді Рамі довелося публічно виправдовуватися за поведінку своїх міністрів. Він заявив, що всі видатки на перебування делегації в Дубаї взяла на себе сторона, що приймає. Але пояснення не заспокоїли громадську думку та опозиційних політиків, які щедру «гостинність» вважають елементом корупції. Вони вимагають публічного аналізу того, на яких умовах підписували угоди, а також морального осуду всіх учасників «бенкету».