Потенційний гравець олімпійської збірної Канади, одна з найяскравіших зірок НХЛ, 22-річний оборонець клубу «Колорадо Евеланш» (чемпіон світу серед молоді-2018), українець за походженням Кейл Макар.

Фото nhl.com/avalanche

Виконавчий директор Асоціації гравців НХЛ (NHLPA) Дональд Фер запевнив, що домовленості, закріплені в колективній угоді, підписаній торік влітку, залишаються в силі й обов’язково будуть втілені в життя.

«Припускаю, що Олімпійські ігри відбудуться у звичайних умовах, але може бути сценарій, коли щось піде не за планом чи зміниться. Але я його не бачу. Очікую, що гравці поїдуть до Пекіна, і для нас це буде важливе повернення на міжнародну арену. Цьому можуть зашкодити тільки надзвичайні обставини», — сказав містер Фер в інтерв’ю ESPN.

Варто зазначити, що гравці НХЛ вперше приїхали на Олімпійські ігри 1998 року. І відтоді, у зв’язку з відсутністю змагань за Кубок світу, а також проведенням чемпіонатів світу в той час, коли за океаном триває плей-оф Кубка Стенлі, саме олімпійський турнір вважався найсильнішим і найпрестижнішим для національних збірних.

2018 року МОК і НХЛ не вдалося досягти угоди, через що вперше за 20 років хокейний турнір Олімпіади відбувся без гравців НХЛ, що істотно вдарило по його рівню і статусу.
Тому золоті медалі на турнірі в Пхьончхані (Республіка Корея) здобула команда РФ, яка у фіналі в овертаймі переграла збірну Німеччини.