Перед тренуванням на зборі в Туреччині нагороду голкіперу вручив тренер «гірників» Луїш Каштру. Перед цим він зібрав усю команду, привітав Трубіна.

«Ви знаєте, що я — тренер, який не любить індивідуалізувати і цінує команду як єдине ціле. Адже футбол — командна гра, де колектив повинен показувати себе добре і бути сильним. Він ніколи не залежить від однієї людини. Так я завжди дивився і продовжую дивитися на футбол, — зазначив Луїш Каштру. — При цьому максимально ціную думку уболівальників, і, якщо вони визначили Анатолія гравцем року, я поважаю цю оцінку.

Можливо, вони зробили правильний вибір. Я люблю всіх наших воротарів: Шевченка, Гриценка, Пятова, Трубіна. Вони фантастичні голкіпери! Трубін багато працював, старався, я давав йому можливість, а він використовував її максимально і показував себе добре. Це гравець, який дає нам великі надії на майбутнє. І мене радує, що він отримує таку премію. Але нагадаю, що він не зміг би зробити нічого, якби його не підтримувала така фантастична команда, як «Шахтар», з усіма її гравцями. Вітаю!».

Фото ФК «Шахтар».