1. Ліза Тереза Гаузер, Австрія (0+0+1+0) 42:29,3.

2. Юлія Джима, Україна (0+0+0+0) +43,7.

3. Анаіс Шевальє-Буше (0+0+0+1) +1:04,0...

Українська біатлоністка, олімпійська чемпіонка Юлія Джима (на знімку) закрила всі 20 мішеней і виграла срібну нагороду. Вона програла тільки австрійці Лізі Терезі Гаузер, яка здобула дебютну перемогу в кар’єрі.

Замкнула трійку призерок француженка Анаіс Шевальє-Буше.

Джима — єдина біатлоністка в цих перегонах, яка обійшлася без промахів. Гаузер і Шевальє-Буше заробили по хвилині штрафу, але були швидшими на лижні.

«Це, мабуть, мій день. Я дуже рада, що мені вдалося закрити всі мішені на чотирьох рубежах. Погода дуже хороша, оскільки я люблю сніг, особливо свіжий. Траса в гарному стані. Висота, звичайно, давалася взнаки, біглося нелегко. Але коли їхала на фінішне коло і мені кричали, що я борюся за медалі, це, звичайно, додало мені сил. Вдалося дотерпіти, я стала другою, і дуже рада», — сказала Юлія.

На четвертій позиції з двома неточними пострілами зупинилася титулована італійка Доротея Вірер.

Капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна з одним промахом посіла 16-те місце, Валентина Семеренко не закрила дві мішені і показала 28-й підсумковий час, а Дар’я Блашко через слабку швидкість на лижні була лише 57-ю.

Зазначимо, що срібна медаль Джими — перша нагорода збірної України в цьому сезоні на Кубку світу. Крім того, киянка завдяки успішному виступу кваліфікувалася до перегонів з масовим стартом, які відбудуться сьогодні.

Фото biathlon.com.ua