Легка атлетика. Український стрибун у довжину Сергій Никифоров переміг на змаганнях у Стамбулі. Він почав зі спроби на 7,84 м, а вже в третьому стрибку приземлився на позначці 8,01 м і ще на кілька кроків наблизився до нормативу на чемпіонат Європи в приміщенні. Нагадаємо, він становить 8,05 м.

Баскетбол. Центровий Олексій Лень дебютував у складі «Вашингтона» в НБА. Українець провів на майданчику 20 хвилин 40 секунд у матчі проти «Сан-Антоніо» (101:121). І зміг набрати 11 очок (4/6 з гри, 1/2 триочкових, 2/4 штрафних), зробити 5 підбирань. Це допомогло йому стати третім за результативністю в команді.

Наставник столичного клубу Скотт Брукс прокоментував дебют Олексія Леня:

«Мені сподобалася його гра. Я знаю, на що Олексій здатний. Він дуже корисний під кільцем. Легкого життя суперникам не забезпечує. Найближчим часом Лень вивчить принципи нашої гри і стане ще кращим. Але я думаю, що він уже тепер виступив добре. Йому потрібно набрати форму після простою без гри, він набиратиме кондиції з кожним днем. Мені подобаються його навички. Гадаю, що українець нам допоможе. Гарне підписання».

***

Ще один центровий збірної України, який виступає в «Барселоні», Артем Пустовий провів успішний матч у регулярному чемпіонаті Іспанії проти «Гіпускоа». Каталонці розгромили суперника 110:68.

Пустовий вийшов у стартовій п’ятірці та провів на майданчику 24 хвилини. За цей час Артем набрав 10 очок (5/5 двоочкових), зробив 6 підбирань (1 в нападі), 3 перехоплення та 3 блок-шоти.

Варто зазначити, що рейтинг ефективності українця становив +19, що є другим кращим показником у складі «Барселони».