«Найважливіші старти чекають на нас найближчим часом. Плануємо два піки, які впливатимуть на наше життя і в наступному сезоні.

На чемпіонат Європи склад уже визначено. З першої команди їдуть Артем Прима, Руслан Ткаленко, Артем Тищенко і Віта Семеренко.

Далі ми переїжджаємо з командою до Поклюки в Словенії, де готуватимемося до чемпіонату світу. Зазначу, що вперше ми робитимемо це безпосередньо на місці проведення чемпіонату світу. Буде непогано, якщо зможемо там виконати заплановане.

З відбору на чемпіонат світу можу сказати, що у чоловіків зрозуміла позиція у Дмитра Підручного, Артема Прими та Антона Дудченка. З чемпіонату Європи ще додаватиму двох чи трьох спортсменів. Мене тішить прогрес Богдана Цимбала на Кубку IBU. Він — потенційний претендент до основної команди. Якщо Богдан підтримуватиме бойовий стан, то я на нього вельми розраховуватиму на чемпіонаті світу.

У жінок на цей час Юлія Джима, Олена Підгрушна і Валентина Семеренко підтвердили право стартувати в Поклюці. Щодо решти, то дивитимуся на виступи на чемпіонаті Європи.

Але скажу, що вже маю стратегію, кого потрібно готувати до чемпіонату світу. Адже на такий серйозний захід неможливо готувати спортсмена за один-два тижні. Природно, матиме вплив стан спортсменів на конкретний момент. Але мені потрібні будуть ті, хто зможе допомогти закрити всі старти в Поклюці.

Дивитимуся і на фізичний стан Анастасії Меркушиної, яка минулого року допомогла в естафеті на чемпіонаті світу. Але Насті потрібно підтвердити прогрес у фізичній формі, щоб вона могла потрапити на першість світу.
Катя Бех є кандидатом на чемпіонат світу. Я думаю, що вона підтвердила це право на Кубку IBU і показала хороший результат, який дає їй змогу виступити на першості світу.

Результати на Кубку IBU — ще не гарантія такого рівня, котрий потрібен на Кубку світу. Тому я думаю, що і тренерам, і спортсменам, які стартують на Кубку IBU, зрозуміло, треба продовжувати роботу і готуватися далі, щоб вони могли в майбутньому досягти необхідного рівня для виступів на етапах Кубка чи чемпіонату світу».

Як відомо, чемпіонат Європи відбудеться 27—31 січня в Душниках-Здруй (Польща). А чемпіонат світу — 10—21 лютого в Поклюці (Словенія).

Фото biathlon.com.ua