Тоді італійська «Антимафія» заарештувала 48 мафіозі, пов'язаних з будівельним бізнесом. Серед затриманих опинилися і троє громадян Албанії. На них поліція вийшла в результаті законного прослуховування розмов мафіозі на званій вечері, під час якої кілька разів згадувалися об'єкти в Албанії. Як повідомили своїм албанським колегам італійські слідчі, їх підозрюють у злочинних зв'язках із представниками будівельного бізнесу в Албанії, а сліди їхньої злочинної діяльності ведуть до мера Тирани і деяких албанських політиків. 

Після оприлюднення цих фактів в Албанії спалахнув скандал. Чимало ЗМІ звернули увагу, що саме будівельна галузь Албанії перетворилася на пральну машину, де відмивалася готівка злочинних організацій. Недарма під час землетрусу нові багатоповерхові будинки руйнувалися з надзвичайною легкістю. Не виключено, що під час їх будівництва замість дорогих матеріалів, які проходили за фінансовими документами, використовувалися  дешевші замінники. 

У середу прем'єр-міністр Албанії Еді Рама прийшов на ефір одного з  телеканалів, щоб відповісти на запитання про пандемію і боротьбу з поширенням коронавірусу. Журналісти спробували в нього з'ясувати подробиці італійського скандалу з албанським слідом і те, чи замішані в ньому представники його партії та уряду. Але замість відповіді прем'єр почав ображати всіх журналістів країни. Він назвав їх «брудними свинями й злочинцями», які «забирають час в албанців, підносячи їм у своїх матеріалах отруєну духовну поживу, приготовану із суміші дурості й злоби». За його словами, «диванні борці з корупцією», які щовечора годують людей своєю отрутою на замовлення тих, чиїм пріоритетом є руйнування країни, і є найкорумпованішими та найнебезпечнішими злочинцями в країні. «Це істинний доказ справжнього становища опозиції і медіа в країні», -- дійшов він висновку, так і не відповівши на суть питання про зв'язки людей з його уряду з італійською мафією. 

Албанське видання Exit news укотре засудило поведінку політика, зазначивши, що вже вісім років відтоді, як Рама став прем'єр-міністром, він часто накидається на журналістів з образами й нападками. І незважаючи на заклики албанських і міжнародних неурядових організацій змінити риторику в спілкуванні з пресою, продовжує в тому самому дусі. Адже питання журналістів так і повисло в повітрі, тому обростатиме новими домислами й припущеннями. І скандал після образ журналістів і переведення стрілок на них у цій «темній справі» не вщух, а розростається з новою силою. Тим більше, що посол Італії пообіцяв Албанії повну і всеосяжну «підтримку в боротьбі з корупцією та організованою злочинністю». А отже, в італійської сторони є певні підстави підозрювати про зв'язки «рідних мафіозі» з албанськими посадовцями. У своєму зверненні до албанців італійський дипломат зауважив, що його країною буде надано «максимальну підтримку албанській системі в повному розслідуванні будь-якого випадку корупції чи беззаконня, хоч би хто до нього був причетний і хоч би звідки він не походив. Дамо можливість суддям та прокурорам мирно виконують свою роботу, спокійно й незалежно. Це їм належить відокремити факти від слів. А марні суперечки ніколи не сприяли розкриттю правди».