Цей завод поблизу Пловдива в 2017 році побудувала найбільша в галузі німецька компанія Osram. Але через три роки її менеджери дійшли висновку, що філія не приносить очікуваних прибутків і вирішили її закрити, розпродавши виробничі площі та устаткування. На щастя для співробітників підприємства, знайшлася теж всесвітньо відома компанія, яка побажала придбати його. Це -- американська Sanmina Corp, що випускає електроніку, і має 12 заводів у всьому світі.

Щоправда, потенційному покупцеві довелося більше року вести складні перемовини з Osram. І лише в 2021 році, як повідомляють болгарські ЗМІ, сторони вдарили по руках. Фінансові параметри угоди вони не розголошують. А новий власник заводу не повідомляє умови, на яких він продовжить працювати в Болгарії і яку продукцію має намір випускати. Можливо, більшості працівників доведеться переучуватися, але головне -- майже всі робочі місця буде збережено. 

Компанія Sanmina Corp, штаб-квартира якої розташована в Сан-Хосе, планує збувати свою продукцію в Балканському й Південно-Східному регіонах Європи.