Про це повідомив заступник міністра юстиції, урядовий уповноважений з питань ЄСПЛ Іван Ліщина, пише «Європейська правда».

Судовий процес тривав майже шість років. У червні 2015-го три кіпрські офшорні компанії, «Littop Enterprises Limited», «Bridgemont Ventures Limited», «Bordo Management Limited», кінцевими бенефіціарами яких є Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та Ігор Палиця, подали позов до Стокгольмського арбітражу проти держави Україна, розповів міністр юстиції Денис Малюська. Підставами своїх вимог позивачі вказували, зокрема, неодноразовий відбір з газосховищ НАК «Нафтогаз України» газу, що належав ПАТ «Укрнафта», для потреб населення за заниженою ціною або безоплатно взагалі. Проте представникам уряду вдалося довести неправомірність таких звинувачень.

Водночас справу проти Ігоря Коломойського в апеляційному суді виграв аналітик «Атлантичної Ради» Андерс Аслунд. Бізнесмен вимагав від аналітика спростувати твердження, що він буцімто бандит, який вкрав з «ПриватБанку» 5,5 мільярда доларів. Відповідне рішення опубліковане в реєстрі судових рішень. У серпні 2020 року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення на користь Ігоря Коломойського, яким зобов’язав Аслунда спростувати цю інформацію, але Київський апеляційний суд ухвалив, що рішення Печерського суду неправильне, бо ці заяви є оціночними судженнями, а не фактичними даними.