Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту та секретаріат комітету висловлюють щирі співчуття секретарю комітету Григорію Михайловичу Суркісу з приводу смерті його батька

Михайла Давидовича.

Перестало битися серце мудрої і досвідченої людини, лікаря, учасника Другої світової війни, кавалера багатьох орденів. У 22 роки, одразу після закінчення медичної академії, добровольцем Михайло Давидович пішов на війну. Сталінградська битва, Курська дуга, визволення України, взяття Берліна — це славетні етапи його військового шляху. Понад 60 років Михайло Давидович лікував людей; виховав двох синів, чотирьох онуків, трьох правнуків. Усе його життя було присвячене Україні, її громадянам.

Добрий, світлий спомин про Михайла Давидовича житиме у вдячній пам’яті всіх, хто знав, любив та поважав цю достойну людину, справжнього патріота України.

*** 

Депутатська фракція Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ» висловлює глибоке співчуття народному депутату України Суркісу Григорію Михайловичу з приводу непоправної втрати — смерті батька

Михайла Давидовича Суркіса.

Михайло Давидович Суркіс — людина з великим серцем та чуйною душею. Життєлюб; знаний професіонал — лікар із 60-річним досвідом роботи в різних медичних установах; ветеран Другої світової війни, нагороджений орденом Вітчизняної війни II ступеня, двома орденами Червоної Зірки, орденом Богдана Хмельницького, великою кількістю медалей.

Земний шлях Михайла Давидовича Суркіса був непростий, але звитяжний, сповнений віри у свою країну та її людей. Його життя — це яскраве сторіччя честі і гідності, важкої праці, поставлених і досягнутих цілей. Саме тому його завжди супроводжували повага від колег, численних друзів, любов та захоплення всієї великої родини.

Відхід Михайла Давидовича у вічність — велике горе для рідних і близьких. У цей важкий час ми розділяємо біль втрати з колегою та схиляємо свої голови у щирій скорботі.

Світла пам’ять про Михайла Давидовича Суркіса — справжнього чоловіка, великого патріота, чесної та порядної людини, назавжди залишиться в наших серцях.