Науковці, втомившись від такого марафону, дійшли думки: найкращим рішенням буде введення з 6 лютого комендантської години в небезпечних регіонах з 18-ї до 5-ї годин ранку.

Влада погодилася і запровадила ці заходи в районі Аттики, куди територіально входить і столиця, а також у Салоніках і на півострові Халкідікі. Повна ізоляція з виходом з дому після запиту через смс та отримання дозволу введена в Патрах, Міконосі, Фірі, Агіос-Николаосі. Нові заходи діятимуть поки що два тижні. Протягом цього часу жителям країни дозволили купувати товари тільки за попереднім замовленням в магазинах. Усі школи знову було переведено на дистанційне навчання.

На цьому фоні греків обурили відео й знімки, які з’явилися в соціальних мережах під час приїзду прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса на острів Ікарія. Після відвідування місцевої лікарні депутат парламенту Греції Самос Стефанадіс запросив главу уряду, міністрів, що його супроводжували, до себе додому на обід. І не втримався від демонстрації свого впливу на острові. Від службових машин до будинку Стефанадіса прем’єра і його почет супроводжувало кілька десятків музикантів. А потім гостей розсадили за обідні столи на веранді. Всі вони були без захисних масок.

Це «свято» з вікна свого будинку, розташованого навпроти просторої веранди депутата, зняла й записала на відео Єлена Нітсула. Виклавши відео в соціальних мережах, вона написала й супровідний текст: «Його величність прем’єр-міністр обідає з 30 іншими людьми на веранді будинку депутата Самоса Стефанадіса (прямо навпроти мого будинку)!!! Знизу його чекає натовп із ще 30—40 поліцейських з охорони!! Зараз піду й скажу їм усе! Спробуйте сядьте на лавочку в нашому районі з кавою з вашим другом — одразу заплатите штраф у триста євро!!! А їм усе дозволено!»

ЗМІ зазначають, що це не перше порушення Міцотакісом суворих заходів, що їх він же й запроваджує, підписуючи закони. В жовтні та листопаді прем’єр уже засвітився на знімках під час велопрогулянки в лісопарку, а також на пікніку в лісі, де був в оточенні друзів без обов’язкової на той час маски. 

Грецькі видання наголошують, що нове демонстративне порушення карантину прем’єром і міністрами його уряду ставить населення країни перед фактом: закон дозволено порушувати верхам, а отже — його немає сенсу дотримуватися і пересічним громадянам. Та ставить питання: як пояснити дію подвійних стандартів тисячам жителів країни, які були оштрафовані за подібні обіди на 3000—500 євро з власників будинків і квартир до 300 з кожного гостя? Адже ні депутат, який запросив прем’єра з його почтом у свій дім, ні жоден з гостей не був оштрафований за те, що вони порушили, запроваджені ними ж заходи безпеки.