Його в країні відзначатимуть 15 лютого. Байден у своєму посланні пообіцяв подальший розвиток економічного співробітництва між США і Сербією, продовження спільної роботи над збереженням регіональної стабільності та просуванням демократичних цінностей. Новий президент США нагадав про те, що із Сербією вони були союзниками у двох світових війнах, що є основою для продовження співробітництва.

Президент Сербії не став приховувати: у своєму листі з привітаннями і побажаннями Байден фактично закликав його визнати незалежність Косово й Метохії, що, на його думку, дозволить країні в майбутньому інтегруватися в Євросоюз. І пообіцяв допомогу в цьому. Сербська суспільна телерадіокомпанія РТС процитувала лист президента США: «Ми надаємо непохитну підтримку Сербії в процесі євроінтеграції і заохочуємо ухвалення вами складних рішень для досягнення цієї мети - включаючи проведення необхідних реформ і досягнення всеосяжної угоди про нормалізацію з Косово, яке сфокусовано на взаємному визнанні».

РТС також повідомила, як Александр Вучич прокоментував ці побажання: «Я одержав привітання від президента Байдена. Спасибі йому за це. А що стосується взаємного визнання, цього немає в документах жодної світової організації. Ми розуміємо, що це нова американська політика. Нам уже намагалися нав'язати у Вашингтоні цей термін як остаточне вирішення проблеми. Але я вже один раз сказав, що думаю із приводу визнання, і моя відповідь не зміниться». Фактично Вучич відмовився від допомоги свого американського колеги у визнанні незалежності Косово.

Президент Сербії також наголосив, що останнім часом обстановка навколо Косово й Метохії, а також Республіки Сербської, що входить до складу Боснії і Герцеговини, «ускладнюється». Але не повідомив, як Белград збирається реагувати на це.