А також для закупівель сучасного базового медобладнання та обладнання для амбулаторної діагностики і лікування  COVID-19 і його наслідків. 

Відповідні грантову та проектну угоди підписали віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, директор Департаменту Німецького державного банку розвитку KfW Олаф Цумелк та виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Андрій Лактіонов у присутності посла ФРН в Україні Анки Фельдгузен.

Як повідомила прес-служба Мінреінтеграції, допомогу отримають 12 медзакладів Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також медзаклади, розміщені на контрольованих урядом України територіях Донецької і Луганської областей. Проект реалізує Український фонд соціальних інвестицій упродовж трьох років.

Також підписано додаткові угоди за двома проектами вартістю 23,4 млн євро. З них 9 млн направлено на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб (13 об’єктів) та покращення інфраструктури (6 шкіл та 7 дитячих садочків) у громадах, які приймають ВПО: у Дніпропетровській області — Кривий Ріг, Першо-травенськ; Донецькій — Маріуполь;  Запорізькій — Мелітополь, Ланцеве, Гуляйполе; Луганській — Сєвєродонецьк, Новоайдар, Кремінна; у Харківській  — Ізюм, Чугуїв.

Другий грант у розмірі 14,45 млн євро спрямовано на поліпшення умов надання медичної допомоги. Закупівля нового обладнання та енергоефективне оновлення лікарень торкнеться щонайменше 40 об’єктів у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях, а також на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.