Подія стала логічним завершенням дворічного проекту з удосконалення можливостей оперативно-рятувальних підрозділів Закарпаття.

За цей час польська сторона надавала матеріальну, консультаційну і тактичну допомогу працівникам облДСНС. Зокрема, в підрозділах рятувальників області було проведено низку спеціальних тренінгів, семінарів та вебінарів із залученням європейських колег — спеціалістів міжнародного класу.

«Насамперед хочу подякувати нашим польським партнерам з iHELPInstitute та Міністерству закордонних справ Польщі за увагу до такої важливої теми, як збереження життя і здоров’я людей, — цитує голову обласної ради Олексія Петрова його прес-служба. — Упевнений: не лише цей красень-автомобіль, а й результати спільних навчань стануть у пригоді нашим пожежникам та рятувальникам. Будемо раді продовженню такої плідної співпраці на благо зміцнення українсько-польських відносин».

У свою чергу, генеральна консулка Республіки Польща у Львові Еліза Клавдія Дзвонкевич висловила сподівання, що подарунок українським рятувальникам стане в пригоді. Водночас консулка згадала, що таку ж підтримку на початку свого становлення як європейської країни отримувала й Польща.

Щиро подякував дипломату та представникам донорського фонду за співпрацю і допомогу начальник облуправління ДСНС, депутат обласної ради Мирослав Щербей.

ДОВІДКА

З 2018 року зусиллями iHELPInstitute та МЗС Польщі управління ДСНС у Закарпатській області отримало матеріальної допомоги на суму майже 6 млн гривень. У тому числі — пожежно-рятувальний автомобіль середнього типу марки Mercedes-Benz вартістю 915 тисяч гривень, спеціальний пожежний одяг, каски, підшоломники, рукавиці-краги, чоботи спеціальні захисні, тепловізор, рукави, стволи, ліхтарики, плаваючі мотопомпи на 1 млн 776 тис. гривень, матеріали для створення теплокамери на 
144 тис. гривень та неоціненний передовий досвід польських колег з рятівних і протипожежних операцій.

Ужгород.

Фото прес-служби Закарпатської обласної ради.