Александр Вучич пояснив це тим, що громадяни занепокоєні фактом збільшення особистого майна держслужбовців, походження якого ті не можуть аргументовано пояснити. При цьому почати перевірку президент пропонує із себе.

 

«Нехай усі бачать, що моя власність за останні дев’ять років зовсім не збільшилася, як і власність моїх близьких та навіть далеких родичів», — цитує Александра Вучича газета «Кур’єр». А також акцентує увагу на словах президента, що в нього немає рахунків в жодному закордонному банку, а збагачення його геть не цікавить. «Так, я люблю пити хороше вино. Навіть скажу більше — це моє хобі. Останнім часом дедалі більше орієнтуюся на місцеві вина, які найкращі в регіоні. Мені вони дуже подобаються, і в цій дегустації полягає моє задоволення. А от дорогі літаки й автомобілі мене зовсім не цікавлять. Коли не хочу, щоб мене супроводжувала охорона під час поїздки на службовому автомобілі, то в особистих справах їжджу на «Шкоді» ще 2006 року випуску. До речі, вона зареєстрована на мого брата», — був відвертим президент.

А на різні чутки про його кумівство та хрещеників, які роблять дорогі покупки, Александр Вучич відповів: «У мене 75 кумів. І те, що вони роблять, їхня особиста справа. Наприклад, мій хрещеник Башанович разом із партнером Джиласом купив телебачення. І що я повинен робити з цим? Або кум Нікола Петрович, котрий завжди був багатим, бо займався приватним бізнесом, придбав авіакомпанію в Суботиці. Ну й що? Я до цього жодного стосунку не маю». І, звертаючись переважно до своїх політичних супротивників, додав: «Спробуйте знайти хоча б щось у мене, а не переслідуйте тих, чиїх дітей я хрестив 15 чи 20 років тому або був на весіллі…»