Сотні одиниць рухомого складу КП «Дніпропетровський електротранспорт» не вийшли на маршрут зранку 19 грудня. Працівники підприємства протестують проти невиплати зарплати. Попри те що власник підприємства — Дніпропетровська міськрада — кошти транспортникам перерахував, Держказначейство заблокувало рахунки.

Як розповіли кореспондентові «Голосу України» на підприємстві, виникла заборгованість з зарплати з жовтня. З необхідних на виплату працівникам 10 мільйонів гривень транспортники самостійно заробляють лише чотири. Решта надходить у вигляді дотації з міськбюджету. Місто вчасно й повністю перераховує кошти, які заморожує обласне казначейство.

Щоб ліквідувати заборгованість, на сесії міськради в середу було ухвалено рішення про виділення необхідних коштів. «Обіцяють виплатити в найближчі дні, але людей це вже не влаштовує, — зазначив директор КП Андрій Камінський. — До роботи сьогодні не стало 1100 осіб — все трамвайне депо. У рейс не вийшло 180 вагонів. Ми втратили майже 170 тисяч гривень. Не перевезено близько трьохсот тисяч пасажирів».

«Ми зверталися в Мінфін. Питання було на контролі голови ОДА й міського голови, — розповіла заступник голови профкому підприємства Олена Воліна. — Вирішити питання в правовому полі не вдалося. І сьогодні люди вимагають: доки не одержать від обслуговуючого банку SMS-підтвердження про нарахування коштів на банківську картку, працювати не почнуть».

Поки що страйкують лише ті, хто забезпечує роботу трамваїв. Але якщо питання не буде вирішено найближчим часом, до них обіцяють приєднатися працівники тролейбусних депо.

«Переговори з казначейством про виплату заробітної плати поки що не увінчалися успіхом, — заявили в профільному департаменті міськради. — І коли люди зможуть одержати зарплату, ми не знаємо».

Дніпропетровськ.