Крім комендантської години, яка діятиме з 18-ї до 5-ї години ранку, сюди вже з четверга забороняється в'їжджати, а також виїжджати без вагомих причин (робота, хвороба чи смерть родичів). Закриються всі магазини роздрібної торгівлі (крім продуктових і аптек), перукарні, салони краси, дитячі та дієтичні кухні, соціальні служби й пункти побутового обслуговування громадян. Школи працюватимуть за дистанційною системою. Усім поромам заборонено залишати порти в столичному регіоні. Священнослужителям забороняється проводити служби й ритуали (за винятком похорону та індивідуальних молитов) за присутності парафіян. У суботу й неділю виходити на вулицю дозволяється тільки за sms-повідомленням і лише з поважних причин до 18.00. Визначено, що такі заходи в регіоні поки що діятимуть до кінця лютого.

Перед цим міністр охорони здоров'я Греції Васіліс Кікіліас дохідливо пояснив, що аналізи, проведені експертами за останні кілька тижнів, показали: країна вступає в третю хвилю пандемії, а це вимагає жорсткіших обмежень. Особливо для Аттики, де число інфікованих різке зросло. «Так, 6 лютого до апарата штучної вентиляції легень був підключений 231 пацієнт, 7 лютого - уже 245 і 260 - 8 лютого. Ці тривожні цифри, які експерти надали міністерству охорони здоров'я останніми днями, диктують необхідність суворих обмежень ширше в області Аттики. Тут передача нового вірусу SARS-CoV-2 зростає і призводить до різкого збільшення кількості госпіталізацій та інтубацій», - повідомив міністр.

А Кіріакос Міцотакіс в ефірі телеканалу Open TV заявив: «Ми ведемо нерівну боротьбу з коронавірусом останні 11 місяців і дотепер справлялися з ним. Тепер у цій боротьбі головним чинником є час. Ми повинні якнайшвидше вакцинувати 60-70 відсотків населення. Поки не досягнемо цього, повинні йти правильним шляхом (який визначають епідеміологи). Ми не маємо права робити щось менше, ніж того вимагає ситуація».