За повідомленням місцевих видань, через пандемію і негоду виборча активність була доволі низькою — на дільниці прийшло лише 46,27 відсотка громадян, які мають право голосу.

У понеділок вранці із Центральної виборчої комісії повідомили, що після обробки 97 відсотків бюлетенів переконливо лідирує опозиційна партія лівонаціоналістичної спрямованості «Рух за самовизначення». За опозицію проголосували 
48 відсотків виборців. На друге місце вийшла Демократична партія Косово, яка тривалий час керувала країною, але зараз одержала довіру всього 17 відсотків громадян. Ще менше голосів — 13 відсотків — набирає «Демократична ліга Косово», яка перебувала при владі безпосередньо перед виборами. ЗМІ Косово зазначають, що це найнижчий показник для партії, яку свого часу заснував легендарний правозахисник і політик Ібрагім Ругова.

На мітингу, котрий стихійно виник у Приштині після того, як стали відомі перші результати виборів, лідер «Руху за самовизначення» Альбін Курті привітав своїх прихильників з перемогою. Він заявив, що представники «Руху» неухильно виконуватимуть усі передвиборні обіцянки й серед пріоритетів нового уряду залишаються соціальна справедливість та збереження старих і створення нових робочих місць. «Нам усім разом належить пройти довгий шлях, можливо, ми будемо помилятися, але обов’язково досягнемо гідної мети, яку поставили перед собою», — заявив Альбін Курті.

ЗМІ, нагадують, що його перша спроба на чолі уряду була невдала. На посаді прем’єр-міністра Альбін Курті пробув лише півтора місяця на початку 2020 року. Але тепер його партія матиме стійку більшість у парламенті, що дозволить уникати політичних бур.